درمان بیش فعالی فقط با دارو امکان پذیر است

تنها راه درمان بیماری بیش فعالی کودکان، مصرف دارو است و از روش های روان شناسی ویا مشاوره ای نمی توان برای درمان قطعی، استفاده کرد.
     
 الهام شیرازی، فوق تخصص روانپزشکی کودکان و نوجوانان در گفتگو باخبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: بیش فعال بودن کودک، به علت فعالیت کم قشر لب پیشیانی (قسمتی از مغز) ایجاد می شود، که ارثی و ژنتیکی بوده و ربطی به مسایل محیطی ندارد.

وی ادامه داد: کودکانی که بیش فعال هستند، تمرکز کافی بر روی مسایل درسی ندارند و بیشتر از سایر کودکان به تفریح و بازی تمایل دارند وهمچنین، به علت فعالیت کم قشر لب پیشیانی مغز، کنترل کافی بر تحرکات، هیجانات و احساسات خود ندارند.

وی با اشاره به اینکه امروزه تنها راه قطعی کودکان بیش فعال مراجعه به روانپزشک و مصرف دارو است و مشاوره و مراجعه به روانشناس می تواند در کنار مصرف دارو مفید باشد،تاکید کرد، امروزه مصرف دارو در این دسته از بیماران موجب می شود تا آن قشر لب پیشیانی مغز فعالیت مجدد خود را آغاز کند و کودک تمرکز و کنترل لازم خود را به دست آورد.

شیرازی تصریح کرد: زمانی که مغز فعالیت بیشتری داشته باشد، آن قسمت رشد و پیشرفت گسترده تری دارد، لذا تشخیص ندادن به موقع و درمان نشدن صحیح بیش فعالی موجب می شود که کودک در آینده با مشکلات جبران ناپذیری مواجه شود.

شیرازی با بیان اینکه 15 تا 20 درصد کودکان هر جامعه دچار بیش فعالی می شوند، خاطرنشان کرد: خانواده ها باید این تصور غلط که کودک من هنگام تماشای تلویزیون و یا هنگام بازی آرام است ،پس می تواند خود را کنترل کند را کنار بگذارند، زیرا نشانه های بیش فعالی زمانی بروز پیدا می کند که کودک در محیط باز است و یا فرصت بازی پیدا می کند./