تغییراتی که خشم در بدن ایجاد می‌کند

محققان دانشگاه والنسیا طی بررسی های جدید بر روی تغییرات به وجود آمده در بدن فردی خشمگین دریافتند در زمان خشم ضربان قلب، فشار خون در عروق، میزان تولید تستسترون و فعالیت های نیمکره چپ افزایش پیدا کرده و کورتیزول خون هورمونی که با استرس در ارتباط است ، کاهش می یابد.

به گزارش ساینس دیلی، محققان دانشگاه والنسیا اعلام کردند تحریک احساسات تغییرات عمیقی بر روی سیستم خودکار عصبی که کنترل فعالیت های قلبی عروقی و غدد درون تراوا را به عهده دارد به وجود می آورد. همچنین این رویداد بر روی فعالیت های مغزی به ویژه بر روی بخش های پیشانی و گیجگاهی تاثیرگذار است.

محققان با استفاده از روش AI خشم 30 مرد داوطلب را تحریک کردند. قبل و بلافاصله پس از تحریک خشم دانشمندان ضربان قلب و فشار خون عروقی داوطلبان را به همراه میزان تستسترون ، کورتیزول ، میزان فعالیت های نامتقارن مغز ، حالت های کلی ذهنی و تجربه فردی و ذهنی خشمگین شدن را در داوطلبان اندازه گیری کردند.

نتایج نشان دادند خشم تغییرات عمیقی را در حالات ذهنی داوطلب و عوامل سایکوبیولوژیکی ایجاد می کند. افزایش در ضربان قلب ، فشار خون ، تستسترون و کاهش در میزان تولید کورتیزول از نشانه های آشکار این رویداد است.

با این وجود با تمرکز بر روی فعالیت های نامتقارن در بخش های پیشین مغز می توان دریافت در هنگامی که احساسات در فرد به شدت تحریک می شوند ، دو مدل کاملا متناقض شکل می گیرند. مدل اول ، جاذبه احساسی نشان می دهد مناطق پیشین و چپ مغز با احساسات مثبت در ارتباط است در حالی که بخش راست بیشتر با احساسات منفی درگیر است.

مدل دوم یا مسیر انگیزشی بیانگر این موضوع است بخش پیشانی و چپ مغز با تجربه احساس برقراری رابطه نزدیک با دیگران در ارتباط است در حالی که منطقه مشابه در راست مغز به احساس جدایی دامن می زند. احساسات مثبت از قبیل شادی معمولا با محرکی برای نزدیک شدن به دیگران در ارتباط است و احساسات منفی از قبیل ترس یا اندوه با جدایی و دوری گزیدن.

با این حال عملکرد تمامی احساسات بر طبق این ارتباطات نیست. به گفته دانشمندان احساس خشم احساسی بی مانند است زیرا اغلب تجربه احساس منفی را در فرد به وجود می آورد اما محرک نزدیک شدن به دیگران را در انسان فعال می کند.

نتایج مطالعات نشان می دهد در هنگام خشم کارایی گوش راست بالاتر رفته و این نشانه ای بر فعالتر شدن نیمکره چپ مغز است. به بیانی دیگر زمانی که فردی عصبانی می شود واکنش های نامتقارن مغزی به واسطه نزدیک شدن به عامل اصلی انگیزش خشم شکل می گیرند و نه به واسطه منفی بودن این تحریک و عامل آن. به گفته محققان انسان به صورت طبیعی پس از عصبانیت خود را به عامل اصلی خشم خود نزدیک می کند تا آن را از سر راه بردارد.

این اولین مطالعه کلی است که بر روی احساسات و به ویژه بر روی احساس خشم متمرکز شده است تا تغییرات مختلف در عوامل روانشناسانه و بیولوژیکی را تحت تاثیر این احساسات در انسان تعیین و بررسی کند

سیگار، افسردگی را تشدید می‌کند

محققان در یک پژوهش جدید تاکید کردند که سیگار کشیدن خطر ابتلا به افسردگی را تشدید می‌کند.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این پژوهش که از سوی محققان دانشگاه اوتاگو در نیوزلند انجام گرفته، نشان می‌دهد؛ افرادی که وابسته به نیکوتین هستند، بیش از افراد غیرسیگاری در معرض خطر ابتلا به افسردگی هستند.

در این پژوهش، محققان در پژوهش سلامت و رشد کریست چارچ در دانشگاه اوتاگو  از 1000 شرکت کننده درباره عادات سیگار کشیدن و علائم افسردگی در سنین 18، 21 و 25 سالگی، بررسی‌هایی به عمل آورده و به نتایج فوق دست یافته‌اند.

به گزارش پایگاه اینترنتی استوف، دکتر دیوید فرگوسون محقق اصلی در این پژوهش گفت: یافته‌های ما نشان می‌دهد که یک رابطه علی و معلولی بین استعمال سیگار  و  ابتلا به افسردگی وجود دارد. در این ارتباط استعمال سیگار به طور مستقیم سبب افزایش  بروز  علائم  افسردگی می‌شود.

نتایج این تحقیق در مجله انگلیسی "روانپزشکی" منتشر شده است.

4 راه کنترل عصبانیت

برای کنترل عصبانیت و خشم راهکارهایی وجود دارد که با تمرین کردن آنها می توانید به فردی قدرتمند در برابر خشم تبدیل شوید.
1- ورزش کنید
شروع یک برنامه منظم ورزشی برای به دست آوردن آرامش و در عین حال کاهش آثار منفی محرک های اعصاب بسیار موثر است. روان شناسان توصیه می کنند ورزش را در حد قهرمانی یا برای مسابقه انجام ندهید، زیرا شما در واقع ورزش را برای آرامش اعصاب خود انجام می دهید تا در زندگی از قابلیت بالاتری برخوردار شوید.  فکر کنید کدام ورزش را بیشتر دوست دارید.  بدون پیش داوری آن را آزمایش کنید.  در انتخاب انواع ورزش، نخست به فکر لذت بردن از آن و سپس به فکر تامین سلامتی تان باشید. ورزش های سبک و مستمر همچون شنا، دویدن آهسته، دوچرخه سواری و یا پیاده روی تند، ضربان قلب را بالا می برند و انجام یکی از این ورزش ها ( طبق علاقه تان) حداقل به مدت 20 دقیقه در روز بسیار سودمند و فرح بخش است.  اگر چند روز نتوانستید برنامه ورزشی تان را دنبال کنید، تلاش کنید برنامه ورزشی خود را هر چه زودتر از سر بگیرید، زیرا ورزش های منظم بیش از ورزش های بی برنامه، اثربخش هستند.
 2- هم کلام شوید
در آغاز به یاد داشته باشیم بهترین و نزدیک ترین دوست همه انسان ها، خدای تواناست که ما را آفریده و لحظه ای از یاد ما جدا نیست. هرچه از این یار مهربان بگویم کم است، زیرا برقراری ارتباط قوی با خدا، انرژی و انگیزه لازم را برای غلبه بر خشم به وجود می آورد.  البته پسندیده است علاوه بر این یار آشنا و همیشگی، دوست های دیگری هم داشته باشیم. این افراد می توانند همسر، مادر، پدر، فرزند و یا دوستانی امین و دلسوز باشند.  لحظه هایی که احساس تنهایی و ناراحتی می کنید، صحبت کردن با چنین محرمان اسراری و حتی دیدار آنها، تسکین دهنده خوبی برای دردهایتان است.  در حضور آنها از غم و غصه و ناراحتی هایتان بگویید (البته نباید در این کار افراط کنید) و با این کار خشم خود را کاهش دهید.
3- کتاب بخوانید
حتی شما هم زیاد شنیده اید که کتاب بهترین دوست انسان است. دوستی که با زبان بی زبانی، در اوج سکوت، ساعت ها با شما حرف می زند. بی صدا و آرام، اما مهربان و در خلوت و تنهایی، راهنمایی تان می کند.  خواندن مجله ها و کتاب های مفید و مورد علاقه تان که به طور اصولی راه های غلبه بر خشم را آموزش می دهند، سبب تقویت عوامل بازدارنده از خشم در وجودتان می شود.
4- اجتماعی تر باشید
بیکاری، روان انسان را تحت الشعاع قرار می دهد. اگر به فعالیت های مفید و مطلوب دست نزنید، انرژی شما هدر می رود. اگر این انرژی درونی درست مصرف نشود، سبب تخیل پردازی ، پرورش افکار منفی و به موجب آن مهیا شدن شرایط مساعد برای بروز رفتارهای پرخاشگرانه خواهد شد.  در شرایط بیکاری، افراد آمادگی دو چندان برای عصبی شدن و بروز رفتارهای نامناسب خواهند داشت، بنابراین بهتر است همیشه به دنبال یادگیری یک هنر یا فعالیت مفید باشید، حتی آموزش هنر به دیگران یا شرکت در کارهای نیکوکارانه، احساس ارتباط و همبستگی شما را با دیگران بیشتر می کند. برقراری ارتباط با دیگران علاوه بر آنکه به شما می آموزد، چگونه در هنگام نیاز، یار و همدل دیگران باشید، ظرفیت روانی شما را نسبت به دیگران افزایش می دهد و در این صورت، با کوچک ترین ضربه ای از هم نمی پاشید. تماشا کردن گل های زیبا، درخت ها، سبزی چمن ها و آبی آسمان، نظاره کردن جریان یک آب روان و حتی تماشای یک فیلم شاد یا فیلم مورد علاقه تان در کاهش خشم شما موثر است.

روانشناسان ادعا کردند: حس همدردی در دانشجویان نسل جدید کاهش یافت

روانشناسان در یک پژوهش جدید ادعا کردند که دانشجویان نسل مدرن امروزی نسبت به دو دهه گذشته خودخواه‌تر هستند و احساس همدردی آنها نسبت به دیگران کمتر است.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، در گذشته دانشجویان در گردهمایی‌ها و راهپیمایی‌ها شرکت می‌کردند تا برای گرفتن و احیای حقوق دیگران مبارزه کنند اما در عصر حاضر و دنیای پیشرفته امروز بیشتر تمایل دارند که مراقب زندگی خود باشند.

به گفته روانپزشکان؛ دانشجویان امروزه به سرعت در حال از دست دادن توانایی همدردی خود با دیگران هستند. محققان با بازبینی تحقیقات مربوط به حس همدردی کردن با دیگران در دانشجویان دریافته‌اند که این ویژگی نسبت به دهه 1980 تاکنون 40 درصد کاهش یافته است.

به گزارش روزنامه تلگراف، این پژوهش که در نشست سالانه انجمن علوم روانشناسی امریکا ارائه شد، شماری از تحقیقات و مطالعات انجام گرفته با حضور 14 هزار دانشجوی کالج طی 30 سال گذشته را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است.

سارا کنرات محقق انستیتو پژوهش اجتماعی دانشگاه میشیگان در این تحقیق خاطرنشان کرد: ما متوجه بیشترین افت در احساس همدردی دانشجویان پس از سال 2000 شده‌ایم. محققان احساس می‌کنند که تغییر در جامعه به همراه پیشرفت‌هایی که در رسانه‌ها به تصویر کشیده می‌شوند و هم چنین فناوری مدرن مثل اینترنت که تعامل رو درروی انسان را کاهش می‌دهد در این زمینه نقش به سزایی دارد.